Menu

Programma

Het programma is rond! Hieronder zie je alle programma onderdelen. 

Let op: sommige acts zijn doorlopend, omdat het bijvoorbeeld kunstinstallaties zijn of experimenten waar je zelf aan mee kan doen. Dat zie je terug in het blokkenschema of doordat ze geen eindtijd hebben. 

Lekker ruige Wetenschapstalkshow

Categorie: Wetenschap

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden

Speeltijden: 19:00 uur

Lekker ruige Wetenschapstalkshow
icon-wetenschap

De Lekker Ruige Wetenschapschapstalkshow is een interdisciplinaire show met flitscolleges, mini-quizjes, brutale vragen aan het publiek, filmpjes en interviews, gepresenteerd door Maarten Keulemans (wetenschapsjournalist bij de Volkskrant). De gasten vertellen over diverse onderwerpen, zoals of SM gelukkig maakt, hoe je dino's kunt vinden, vrouwelijke grunters in de metal scene, ontbindende lijken onderzoeken in de Body Farm in Texas, vrouwelijke superschurken en de terugkeer van De Nobele Wilde.

Ype Driessen heeft het medium fotostrip aan de vergetelheid onttrokken en maakt voor deze talkshow filmpjes speciaal op maat. Bruno van Wayenburg, wetenschapsjournalist, maakt handgetekende videofilmpjes over wetenschap waarin hij snel en gevat uitlegt hoe wetenschap en andere ingewikkelde zaken in elkaar zitten.