Menu

Programma

Het programma is rond! Hieronder zie je alle programma onderdelen. 

Let op: sommige acts zijn doorlopend, omdat het bijvoorbeeld kunstinstallaties zijn of experimenten waar je zelf aan mee kan doen. Dat zie je terug in het blokkenschema of doordat ze geen eindtijd hebben. 

Corpus cureert: I want to live forever?

Categorie: Wetenschap

Locatie: Hortus botanicus Leiden

Speeltijden: 19:45 uur, 21:00 uur

Corpus cureert: I want to live forever?
icon-wetenschap

Wat is veroudering precies en hoe kan het dat we steeds ouder worden? Hoe willen we het liefst oud worden en wat kun je daar zelf aan doen? In deze interactieve lezing (neem je mobiele telefoon mee) brengen Simon Mooijaart (LUMC) en David van Bodegom (Leiden Academy on Vitality and Ageing) jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit baanbrekende onderwerp en gaan ze de discussie aan met elkaar en met het publiek. Je inbreng wordt zeer op prijs gesteld!

Word jij 130? Volgens sommige wetenschappers lopen er nu al mensen rond die deze leeftijd met gemak gaan halen. Met alle technologische ontwikkelingen neemt onze levensverwachting alleen maar toe, maar waar ligt de grens? Kunnen we straks zelfs met gemak de 150 halen, en willen we dat eigenlijk wel? Laat je meenemen door deskundigen, stap in de Health Game of snuif zuurstof bij de Zuurstofbar. Museum CORPUS daagt jou uit je eigen levensverwachting onder de loep te nemen. Durf jij het aan?