Menu

Programma

Het programma is rond! Hieronder zie je alle programma onderdelen. 

Let op: sommige acts zijn doorlopend, omdat het bijvoorbeeld kunstinstallaties zijn of experimenten waar je zelf aan mee kan doen. Dat zie je terug in het blokkenschema of doordat ze geen eindtijd hebben. 

Universiteit van Nederland: Dood is Dood!...?

Categorie: Wetenschap

Speeltijden: 22:45 uur

Universiteit van Nederland: Dood is Dood!...?
icon-wetenschap

Je hart stopt ermee en klaar is Kees, toch? Nou niet altijd, want door de introductie van de beademingsmachine kun je mensen die "hersendood" zijn, nog gewoon in leven houden. Maar leef je dan eigenlijk nog? Of ben je dan toch eigenlijk al dood? Klinisch ethicus dr. Erwin Kompanje (ErasmusMC) bespreekt dit moeilijke dilemma en heeft in dit college nog een extra moeilijk - en onverwacht! - dilemma voor je in petto.  

Een voetballer valt zomaar ineens dood neer op het veld. Wat is er gebeurd? Hoe kan een ogenschijnlijk kerngezond persoon ineens het loodje leggen? Om die vraag echt te kunnen beantwoorden verrichten pathologen secties. In zijn zoektocht naar het antwoord op die vraag onderzoekt patholoog Hans de Boer (AMC) als een detective het hele menselijke lichaam. En soms is die puzzel helemaal niet makkelijk….!

Dit programma is gemaakt door de Universiteit van Nederland.