Menu
Info

Info

Sinds 2013 is de Nacht van Kunst & Kennis hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland. De historische binnenstad van Leiden verandert 16 september 2017 ‘s avonds in een podium voor kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Ieder jaar hebben duizenden bezoekers de keuze uit meer dan 150 acts, vaak op locaties die normaal niet toegankelijk zijn. Jong en oud zijn van harte welkom tijdens deze wonderlijke avond.
 

Na vier succesvolle edities is het festival uitgegroeid tot een belangrijk evenement, dat de stad Leiden op de kaart zet als centrum van cultuur en wetenschap. In de stad waar Rembrandt geboren werd en de wetenschappers Herman Boerhaave en Einstein werkten en leefden, is het niet meer dan logisch om een kunst- en wetenschapsfestival te organiseren.

Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis laten we zien dat kunstenaars en wetenschappers belangrijk zijn om ons de wereld te laten begrijpen. Ze houden ons een spiegel voor of openen deuren die normaal gesloten blijven. De Nacht vertelt ons iets over de relatie tussen heden, verleden en toekomst en laat ons nadenken over de belangrijke vragen van onze tijd.


English

The Night of Arts and Science is a festival in the historic centre of the city of Leiden. On September 16th 2017 visitors can enjoy troughout the city centre, music, interactive experiments, theatrical plays, lectures, modern dance, comedy and much, much more. This year we celebrate the fifth edition of our festival.