Menu

MY BABY, SEF, Max Meser en Causes naar de Nacht

Ons muziekprogramma is rond! 
Confronterende kunst, bijzondere ideeën en nieuwe kennis: je ontdekt het allemaal tijdens #NKK16. Maar we nodigen je ook uit om de vetste muzikale acts van dit moment te bewonderen. Van gevestigde namen tot aanstormend talent: we hebben ze allemaal. Door de optredens van o.a. SEF, MY BABY, Causes en Aafke Romeijn komen ook muziekliefhebbers volop aan hun trekken! 

Hortus botanicus ontsluit nieuwe muzikale plekken
De schilderachtige Hortus botanicus biedt dit jaar maar liefst ruimte aan twee podia. De Wintertuin, oftewel de grote kas, verandert in een dansvloer tijdens ‘Dansen in de kas’. OIJ (o.a. bekend van de hit ‘Blinded’) krijgt met zijn beats en lichtinstallatie alle bezoekers aan het dansen. Rapper SEF (o.a. Flinke Namen) werkte al samen met ongeveer alle hiphopartiesten in Nederland en zet nu de kas op stelten. De jongens van Kuenta I Tambu brengen Curaçaose vibes naar de hortus. Op het podium midden tussen de bomen treden o.a. Max Meser (Britpop-geinspireerd jong talent), Dichter (kunstzinnige hiphop) en Town of Saints op. 
 
Singer-songwriters tussen de keizerbeelden van het RMO
Onder toeziend oog van (het beeld van) keizer Trajanus vinden er in het Rijksmuseum van Oudheden intieme concerten plaats. Zangeres Aafke Romeijn (o.a. bekend van DWDD) brengt met een kenmerkende retrosound nummers over foute politici, autoverkopers en stiekem een jongetje willen zijn ten gehore. De van oorsprong Surinaamse zanger Jeangu Macrooy werd al benoemd tot 3FM Serious Talent en staat nu klaar om de bezoekers met zijn warme stem en krachtige nummers te verleiden. De indiepopband AAP NOOT MIES laat zich inspireren door Sigur Ros en Bon Iver, maar zingt hun gevoelige, breekbare liedjes in het Nederlands. 

Dansen in Gebr. De Nobel 
Na een programma waarin seks, drugs en rock ’n roll op wetenschappelijke wijze worden bekeken, is het tijd voor het echte werk in de Gebr. De Nobel. MY BABY, het eigenzinnige Nederlands-/Nieuw-Zeelandse drietal heeft al meer dan 200 optredens op onder meer Lowlands, Sziget, Glastonbury en Into the Great Wide Open op haar naam staan. Met hun opzwepende, psychedelische klanken en de stem van zangeres Cato verandert de Nobel in een kolkende dansmassa. Veteraan DJ St. Paul draait al jaren mee in het club- en festivalcircuit en mixt op onnavolgbare wijze verschillende – dansbare! – stijlen door elkaar. Geen betere DJ om de afterparty van de Nacht 2016 te verzorgen.

Nog geen ticket? www.nachtvankunstenkennis.nl/tickets