Menu

Leiden op 17 september voor vierde maal in teken van kunst en kennis

Douwe Draaisma, Ionica Smeets en PS | Theater te zien tijdens ons festival! 

Onder meer droomwetenschapper Douwe Draaisma, hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets, de jonge theatermakers van Moeremans & Sons en het Leidse theatergezelschap PS Theater zijn op de vierde editie van ons festival te zien. Op zaterdag 17 september geniet je op zeven verschillende locaties en langs de route in de historische binnenstad van een verrassend programma van wetenschap, theater, muziek en kunst. In totaal programmeren we ruim 100 acts op het snijvlak van kunst en kennis. Enne, de kaartverkoop is vanaf nu gestart! 

De theatergezelschappen Moeremans & Sons en PS Theater maken speciale voorstellingen voor de Nacht, met daarin aandacht voor de Leidse geschiedenis. Maarten Ornstein presenteert Creator / Destroyer, een opera die zich afspeelt op CERN, het Zwitserse onderzoekscentrum waar het Higgs-deeltje ontdekt werd. Alle gezelschappen werken samen met academici die de voorstellingen van wetenschappelijk perspectief voorzien. Zo stimuleert de Nacht de samenwerking tussen kunst en wetenschap. Naast voorstellingen bestaat de programmering uit experimenten, mini-colleges, talkshows en muzikale optredens. Ook is er ruimte voor het werk van jong (Leids) creatief talent.  

We werken nauw samen met de Universiteit Leiden. We zijn apetrots op de deelname van veel Leidse topwetenschappers. Naast Ionica Smeets hebben onder andere Rob Zwijnenberg (kunstgeschiedenis), Judi Mesman (opvoeding en diversiteit), Arnold Tukker (circulaire economie) en Patrick Rensen (overgewicht en de rol van bruin vet) toegezegd. Jonge onderzoekers, studenten en ontwerpers delen via interactieve opstellingen hun bevindingen die vaak een cross-over zijn van kunst en wetenschap. De installatie E.E.G. Kiss van kunstenaarsduo Lancel/Maat vertaalt via E.E.G. headsets een kus van twee bezoekers naar biodata. Tijdens de Nacht ben je niet alleen proefpersoon, maar kan je met hulp van de kunstenaars ook de data uit de scan analyseren en zo meer te weten komen over hersenprocessen tijdens het zoenen. Dat belooft wat! 

Early Bird tickets vanaf nu verkrijgbaar op vernieuwde website
De kaartverkoop is gestart! Tot 17 juli geldt een speciale early bird prijs van €12,50. Daarna kost een kaartje in de voorverkoop €17,50.

Zien we je op 17 september? Klikkerdeklik voor tickets!