8 december 2021

2 belangrijke tips om je gazon beter te onderhouden

2 min read

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Een gazon kan erg veel toevoegen aan de inrichting van de tuin. Wel is het daarvoor belangrijk dat het gazon er netjes uitziet. Om het gazon netjes te krijgen zijn er een aantal zaken van belang. Zo is het onder andere belangrijk dat je zorgt voor een goed onderhoud en op tijd ingrijpt wanneer het gras er onverzorgd uit begint te zien. In dit artikel worden er twee belangrijke tips gegeven die jou kunnen helpen bij het onderhouden van de tuin.

 

Bemest je gazon!

Er zijn nog steeds erg veel mensen die denken dat gras niet bemest hoeft te worden. Dit is erg zonde want door mest te gebruiken wordt het gazon namelijk groener, voller en is het beter bestemd tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Een andere reden om je gazon te bemesten is dat je daarmee de kans op onkruid en mos behoorlijk verkleind. Daarnaast krijgt het gras minder snel te maken met ziektes en herstelt het gras sneller na een erg koude periode. 

 

Wanneer moet je het gazon bemesten?

Meststof kun je in de lente, zomer en herfst aanbrengen. Wel is er een verschil in de hoeveelheid die je nodig hebt. Zo heb je in de lente en herfst ongeveer twee keer zoveel meststof nodig als in de zomer. Je kunt de bodem het beste bemesten wanneer je ziet dat het gras er minder mooi uit begint te zien. Hiervoor is het wel belangrijk dat je eerst uitsluit dat larven niet voor dit probleem zorgt. 

 

Zaai kale plekken opnieuw in

Kale plekken kunnen een gazon stukken minder mooi maken. Wanneer je te maken hebt met kale plekken in het gazon zijn er diverse stappen die je moet ondernemen. Allereerst is het belangrijk dat je de oorzaak van het probleem bepaalt. Als de kale plekken zijn ontstaan doordat er een lange periode iets op heeft gestaan, dan is het aan te raden om de plekken opnieuw in te zaaien. 

 

Waar moet je rekening mee houden bij het opnieuw zaaien van het gazon?

Als je plekken van het gazon opnieuw wilt zaaien is het allereerst van belang dat je de juiste zaadjes koopt. Met het juiste graszaad kopen voorkom je problemen in de toekomst. Als je graszaad in huis hebt, dan kun je het inzaaien. Zorg ervoor dat de zaadjes goed in de grond zijn verwerkt en voldoende water krijgen. Als je dit niet doet, dan is de groot dat een gedeelte van de zaadjes uiteindelijk niet ontkiemt en dat wil je voorkomen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *