28 januari 2022

3 soorten assessments uitgelegd

2 min read
assessment

In de wereld van werkzoekenden komt het vaak voor dat er een assessment gehouden wordt. Of je als werkgever nu op zoek bent naar de juiste kandidaat voor een bepaalde functie of wilt weten of je huidige werknemers op de juiste plek zitten: voor elk onderdeel is er een assessment beschikbaar. Ben jij benieuwd naar de drie meest voorkomende assessments?

Selectie assessment

Dit type assessment wordt ook wel geschiktheidsonderzoek genoemd. Het helpt jouw bedrijf tijdens een sollicitatieprocedure. Door een selectie assessment voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt. De kandidaat zal diverse tests ondergaan die te maken hebben met persoonlijkheid, motivatie en talenten. Uit deze tests komt een rapport die laat zien hoe goed de match is met het bedrijf. Een assessmentbureau zal jou uitgebreid adviseren.

Ontwikkel assessment

Ben jij als werkgever benieuwd naar de talenten en inzichten van de kandidaat? Een ontwikkel assessment wordt ingezet om een objectief beeld te krijgen bij het maken van loopbaankeuzes. Tijdens dit assessment analyseert een bureau de kandidaat op basis van capaciteiten, competenties en vaardigheden. Door een ontwikkel assessment uit te voeren, krijg je de mogelijkheid om het beste uit je medewerkers te halen.

Loopbaan assessment

Een nieuwe baan bij een andere werkgever? Een outplacementtraject starten? Een totaal andere weg inslaan? Een loopbaan assessment wordt ingezet om een beeld te krijgen bij het maken van carrièrekeuzes. Ook bij dit assessment wordt gekeken naar de motivatie, drijfveren en de talenten van de kandidaat. Tot slot wordt er onderzoek gedaan naar de integriteit, betrouwbaarheid en oprechtheid van de kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *