8 december 2021

Alles wat je moet weten over een VCA cursus

1 min read

Er zijn veel verschillende cursussen die je kan doen als persoon en als bedrijf. Een cursus volgen is goed voor je eigen ontwikkeling en die van het bedrijf. Een bekende cursus is een VCA cursus. Dit staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Meer dan 15.000 bedrijven hebben een VCA certificaat. Wat houdt deze cursus nou eigenlijk precies in? In deze blog leggen wij het je uit. 

VCA volgen?

Wat is VCA?

Bij het volgen van een VCA cursus volg je eigenlijk een uitgebreid programma dat je bedrijf helpt om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. Dit wordt gedaan om het aantal ongevallen te verminderen. Een VCA cursus is goed voor bedrijven die veilig, gezond en milieuvriendelijk willen werken en hier bereid zijn om in te investeren. Vooral voor bedrijven die werken in risicovolle omgevingen is VCA bedoeld. Zo wordt VCA vaak toegepast bij werkzaamheden op: bouwterreinen, in fabrieken, werkplaatsen en werkzaamheden aan installaties. VCA is opgedeeld in 2 categorieën namelijk VCA bedrijfscertificering en VCA persoonscertificering. 

VCA Bedrijfscertificering

VCA bedrijfscertificering is een managementsysteem dat de veiligheid op de werkvloer bevorderd. VCA is niet verplicht maar vaak stelt de overheid een VCA certificaat wel als voorwaarde bij een aanbesteding.  

VCA persoonscertificering

VCA persoonscertificering is er voor medewerkers en leidinggevende die werkzaamheden uitvoeren waar risico bij komt kijken. Dit kan worden behaald door het volgen van een VCA-cursus. Na de cursus leg je een examen af en wanneer je deze haalt ontvang jij je VCA diploma. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *