28 januari 2022

Bijzondere vormen van kunst

2 min read
Opgezette dieren

Er zijn veel vormen van kunst. Een aantal daarvan zijn algemeen bekend en hebben veel mensen dan ook in huis. Denk hierbij aan een schilderij of tekening, een foto of een beeld. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook een film of een muziekstuk als kunst gezien kan worden? Dit valt ook onder de zogenoemde categorie artistieke expressie. Ook theatervoorstellingen kun je als beeldende kunst zien.

Opgezette dieren

Kunst voor aan de muur

Voor dit artikel zullen we ons echte beperken tot kunst voor de muur. En dan focussen we ons nu niet op foto’s en schilderijen, want die kant iedereen al. We geen het nu juist hebben over bijzondere vormen van kunst voor aan de muur. Een voorbeeld hiervan is opgezette dieren. Vaak in huis gehaald als een trofee of als een aandenken aan een huisdier. Opgezette dieren zijn ook een vorm van kunst omdat hier bewonderend naar gekeken kan worden en het ook erg lastig is om te produceren.

Een ander voorbeeld is glas in lood. Dit kan door alle prachtige kleuren ook zeker als kunst gezien worden. Je kent het waarschijnlijk vooral uit kerken, maar ook in huis kan dit heel erg mooi staan.  En heb je al eens gehoord van plakbriefjes kunst? Dit is een hype waarbij je zelf post-its in een bepaalde vorm op het raam plakt, waarmee je een leuke afbeelding creëert. Hier kun je heel creatief mee zijn! En als je een leuke overbuurman hebt krijg je er misschien nog wel een leuke reactie op ook.

Wisselende kunst

Vind je het leuk om elke dag naar iets anders te kijken? Dan kun je overwegen om een krijtbord op te hangen waar je steeds een nieuwe tekening op maakt. Of je gebruikt een elektrisch fotolijstje wat van afbeelding wisselt. Een laatste optie is om een projector te gebruiken waarmee je wisselende beelden op je muur afspeelt. Zo gaat je huis nooit vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *