Loading

wait a moment

Een beautysalon beginnen? Zo doe je dat

Niet alleen ons sociaal leven ziet er al een jaar anders uit dan normaal, voor veel mensen is hun werkleven ook niet meer wat het voorheen was. De meeste mensen die normaal gesproken naar kantoor zouden gaan hebben nu een thuiswerkplek ingericht en sommigen hebben hun werk al een hele poos niet meer kunnen uitvoeren door de maatregelen. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen op zoek zijn naar iets anders of voor zichzelf willen beginnen omdat zij door bezuinigen niet meer bij hun werkgever konden blijven. Is een eigen beautysalon nu altijd al een droom van je geweest, dan neem ik je in dit blog mee hoe je daar mee kunt beginnen. Niet gelijk nu, maar over een paar jaar als de kans dat alles weer moet sluiten hopelijk niet meer realistisch is.

 

Een eigen salon

Misschien heb je het altijd al leuk gevonden om met beauty bezig te zijn en begon je al vroeg met het epileren van de wenkbrauwen van je moeder of het lakken van de nagels van je zus. En toen je misschien last kreeg van jeugdpuistjes heb je allerlei verzorgingsproducten uitgeprobeerd. Een eigen beautysalon kan dan zomaar een uit de hand gelopen hobby zijn, maar dat maakt het juist des te leuker. Want wie wilt er nu niet bezig zijn met wat hij of zij het liefst doet? Het is misschien wat ambitieus om er gelijk een pand voor te huren, maar je kunt prima beginnen in huis of tover de schuur om tot beautysalon. Houd er wel rekening mee dat dit een flinke klus kan zijn omdat je alle spullen in één keer moet aanschaffen en de ruimte hier waarschijnlijk nog niet gelijk klaar voor is. Stem de materialen op elkaar af en zorg voor voldoende licht. Zo kun je kiezen voor LED panelen zodat je de behandelingen goed kunt uitvoeren. Een LED paneel 60×60 geeft je voldoende licht. Start met wat eenvoudige behandelingen en breid je kennis langzaam maar zeker uit door cursussen te volgen.

 

Voor mannen

Steeds vaker gaan ook mannen naar een beautysalon, hier kun je je dus ook in specialiseren. Dezelfde behandelingen voor vrouwen kun je ook voor mannen aanbieden. Bijvoorbeeld de diepe reiniging door het verwijderen van dode huidcellen, wenkbrauwen epileren, nek- en schoudermassages, lichaamshaar verwijderen, ga zo maar door. De huid van mannen is vaak toch wel echt anders dan die van vrouwen, ga dus niet zomaar aan de slag zonder een cursus of training te volgen. Je weet vast je vriend of vader wel voor proefkonijn over te halen. Mannen hebben nu eenmaal net zoveel recht als vrouwen op een frisse verzorgde huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *