8 december 2021

Een mens is geen robot

2 min read
RPA

De mens is niet gemaakt om altijd repeterende werkzaamheden uit te voeren, tevens is een medewerker daar ook te kostbaar voor. Werkzaamheden die bestaan uit dezelfde taken kunnen goed worden uitgevoerd door een software robot. Deze robot kan bijvoorbeeld data analyses uitvoeren, maar ook data invoeren. Een RPA specialist kan je hierover meer vertellen, en wat er allemaal te programmeren is. Medewerkers kunnen zich weer richten op leuke dingen om te doen, complexe zaken waarbij ze echt na moeten denken om een maximaal rendement te behalen. Tevens maakt een robot geen fouten, maar is geprogrammeerd en herhaalt dit. 

RPA specialist

Passende werkzaamheden

In overleg met een RPA specialist kan gekeken worden wat de werkzaamheden kunnen zijn voor een robot, welke werkzaamheden komen in het proces iedere keer terug? Kunnen de medewerkers andere werkzaamheden doen, of misschien naadloos samenwerken met een robot om een nog optimaler resultaat te behalen? Bij Chipix kunnen ze er alles over vertellen, vele projecten zijn al vormgegeven met kunstmatige intelligentie. Er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn, aan de hand daarvan wordt er een gespecialiseerde robot gebouwd die deze taken kan doen. Haal weer het maximale rendement uit de mensen binnen je organisatie.

Medewerkers zijn niet gemotiveerd meer

Hoe langer je medewerkers repeterende taken uitvoeren, hoe minder uitdagend het werk wordt. Vaak slaat de sleur toe, worden er fouten gemaakt waardoor er stremmingen optreden in het proces. Door met een goede RPA oplossing te werken, is de kans op fouten uitgesloten wat ten goede komt aan het productieproces. Eventueel is een samenwerking van de software robot, en de mens een perfecte combinatie. Bij een callcenter wordt gebruik gemaakt van meerdere systemen, een software robot kan snel de goede informatie opzoeken zodat de werknemer zich kan bezighouden met andere zaken. Zo wordt er niet alleen veel efficiënter gewerkt, maar ook veel sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *