Loading

wait a moment

Een opknapbeurt voor je huis

Hoelang woon jij al in je huidige huis? Is alles nog wel zo zoals jij het wilt hebben? Misschien is het wel tijd voor een grote opknapbeurt of verbouwing! In sommige gevallen is opruimen alleen genoeg maar in veel gevallen zal een daadwerkelijke verbouwing of opknapbeurt wonderen doen. In deze blog zetten we een aantal ideeën voor je op een rijtje wat je allemaal in je huis zou kunnen aanpakken.

Veiligheid

Veiligheid is misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Terwijl veiligheid juist een belangrijk onderdeel vormt van je huis. Er zijn verschillende soorten veiligheid waar je aan kunt denken. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de brandveiligheid van je huis. Heb je overal brand- en rookmelder hangen, en een brandblusser, brandtrap of brandwerende deuren? We kunnen het ook over veiligheid hebben met het oog op inbraak. Hoe goed ben jij beschermd tegen inbraak van buitenaf? Hoe is bijvoorbeeld de staat van je ramen, deuren en kozijnen? Misschien is het de moeite waard om nieuwe sloten te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van KFV Sloten of een meerpuntssluiting?

Inrichting

Dan willen we het even over je inrichting hebben. Je inrichting bepaalt natuurlijk voor een groot deel de sfeer in je huis. Door hier aanpassingen in te doen zul je meteen een groot verschil ervaren. Ben je bijvoorbeeld nog tevreden met je meubilair? Zit je bankstel nog wel lekker bijvoorbeeld, of is deze volledig doorgezakt? En heb je leuke kussentjes op je bank, fotolijstjes aan de muur en een vrolijk vloerkleed? Of is jouw inrichting eerder sober en voegt deze niet zo veel toe? Ga eens na wat je zou willen veranderen aan de inrichting van je huis. Nog een laatste tip van ons over je inrichting: plantjes doen het altijd goed!

Kleur

Welke kleuren zijn op dit moment kenmerkend voor jouw huis? Door met de kleurstelling te spelen kun je veel veranderen aan de sfeer in je huis. De kleur van je huis kan deels gevormd worden door de items waarmee jij je huis inricht, dus daarmee overlapt dit deels met het hierboven geschreven stuk over de inrichting. Maar kleur gaat verder dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het type verlichting en de kleur van je gloeilampen die je kiest? Of de lichtinval doordat je grote of kleine ramen hebt, of wel of geen gordijnen. En natuurlijk de kleur van je muren, een likje verf kan wonderen doen op dit gebied. Durf te experimenteren en kijk wat er bij jou en je huis past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *