Loading

wait a moment

Een vca certificaat: wat kan je ermee?

vca certificaat

Er zijn een heleboel verschillende manieren om aan te tonen dat je veiligheid en gezondheid in acht neemt in je werk. Een van de meest gangbare is echter het vca certificaat. Dit certificaat is in veel branches verplicht en in sommige slechts een aanrader. Het is echter in veel gevallen goed om je vca basis te halen, of dit nu is voor je huidige werkgever of voor in de toekomst.

vca certificaat

Voor wie is vca bedoeld?

Met een vca basis diploma kun je aantonen dat je veilig en duurzaam kunt werken. Dat is tegenwoordig erg belangrijk. Meestal moet je beschikken over een vca basis, welke ook wel B-VCA wordt genoemd. Dat is onder andere vaak verplicht als je voor een aannemer gaat werken. 

Hoe moeilijk is het behalen van je vca?

Veel mensen vinden het geen fijn idee dat ze moeten studeren en op examen moeten. Het vca is echter vaak achteraf simpeler dan gedacht. Er zit een groot stuk aan kennis in dat je ongetwijfeld al in bezit hebt omdat je nu eenmaal werkzaam bent in een bepaalde sector. Het niveau is te vergelijken met mbo niveau 1 en is dus voor de meeste mensen relatief goed te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *