28 januari 2022

Faunavoorzieningen

2 min read

Lees hier over faunavoorzieningen en bekijk wat er zoal verkrijgbaar is. Op de site zie je alles omtrent hekwerken, beschoeiingen, en afrasteringen zoals wildrasters. Hierdoor is het mogelijk om natuurgebieden aan te leggen zonder dat het schadelijke wild het gebied verlaat. Tevens zijn er mogelijkheden om natuurgebieden met elkaar te verbinden met bijvoorbeeld ecoducten, maar ook met kleine wildpassages. In deze tekst veel aandacht voor agrarische bedrijven. In Nederland zijn veel bedrijven in de buurt van Natura2000, hoe zorg je dat schadelijke dieren niet het bedrijf betreden zonder dat je het bedrijf zo moet omheinen zodat het niet meer te betreden is?

Een toegangsweg voorzien van wildroosters

Bij goede faunavoorzieningen wordt het wild tegengehouden en heeft het overige vrije doorgang. Een goed voorbeeld hierin is het wildrooster in de toegangsweg van een boerderij. Herten kunnen het erf niet betreden, maar een tractor en een auto kunnen daar zonder hinder overheen. Sterker nog, koeien kunnen over een wildrooster lopen, maar reeën niet dus het zijn faunavoorzieningen die de bedrijfsvoering nooit zullen hinderen. Zo gaat het ook met afrasteringen zoals een gaashekwerk, spijlenhekwerk, dubbelstaafmatten, schuifpoorten, draaipoorten, en een doorrijbeveiliging zoals een wildrooster. Ook een houten hekwerk, zoals paardenomheining en houten landhekken en poorten, kan hbatotaal.nl leveren, want hbatotaal.nl heeft een groot assortiment.

Goede beschoeiingen verdien je terug, hbatotaal.nl heeft het

Een hoofdstuk apart m.b.t. faunavoorzieningen zijn beschoeiingen. Vaak heeft een agrarisch bedrijf een natuurlijke omheining middels een sloot. Een sloot is de goede scheiding die voorkomt dat wild op het erf komt. Belangrijk is dat de sloot diepte behoudt, dat de slootkant niet in de sloot zakt, en dan komen goede beschoeiingen rond de hoek kijken. Er ontstaat een stabiele situatie, een goede waterafvoer, en eveneens een goede faunavoorziening wat wild toegang tot het erf voorkomt. Bij hbatotaal.nl kun je terecht voor goede beschoeiingen en zo een natuurlijk omheining realiseren. Dan nog bij de toegangsweg een wildrooster, daarnaast een wildraster, en het is dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *