28 januari 2022

Het modelabel van tennisser Fred Perry

2 min read

Fred Perry is één van de meest bekende sporters uit de Engelse geschiedenis en de grootste tennisspeler die het land ooit gekend heeft. Vandaag de dag staat Fred Perry echter niet meer alleen om zijn sportprestaties bekend, maar ook om zijn zeer succesvolle modemerk. De drievoudig Wimbledon winnaar begon in 1940 een samenwerking met de Oostenrijke oud-voetballer Tibby Wegner. Een samenwerking die later resulteerde in de geboorte van het modelabel Fred Perry.

Het ontstaan van het merk

Tibby Wegner benaderde Fred Perry in 1940 met het idee om een zweetbandje op de markt te brengen. Bij dit zweetbandje is het echter niet gebleven en al snel groeide het idee uit tot de lancering van een eigen kledinglijn. De filosofie achter het merk van Fred Perry was om sportkleding en stijlvolle mode met elkaar te combineren. En daar wist hij met zijn label uitstekend in te slagen! Vooral door de lancering van het nu zo iconische poloshirt in 1952, won het merk in een razend tempo aan populariteit in zowel het binnen- als buitenland.

De mode collecties van Fred Perry

De kantoenen poloshirts van een hoogwaardige kwaliteit vormen het hoogtepunt van iedere collectie van dit merk. Maar naast de zweedbandje en de polo’s heeft het label nog veel meer moois te bieden. Zo bestaan de collecties uit verschillende productcategorieën, met onder andere jassen, truien T-shirts, tassen en accessoires. En niet alleen de heren kunnen met gemak een volledige outfit bij elkaar shoppen bij dit merk, maar ook voor de dames is er een zeer uitgebreide keuze. Vandaag de dag wordt de mode van Fred Perry in al meer dan 50 landen verkocht. En niet alleen onder de sporters is het label geliefd, maar bij vele heren en dames van over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *