8 december 2021

Hoe vind je de beste verkoopmakelaar?

3 min read

Ben jij van plan je woning te verkopen, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de beste verkoopmakelaar hebt. Die uiteraard niet te duur is, want ook dat speelt bij jouw keus natuurlijk een rol. Maar hoe vind je die nu? Wat belangrijk is om in het oog te houden, is dat niet voor iedereen dezelfde verkoopmakelaar de beste keus is. Daarom is het belangrijk om je altijd te oriënteren op de makelaars bij jou in de buurt, offertes op te vragen en ze vervolgens goed te vergelijken met elkaar. Op die manier kun jij de beste makelaar voor jouw situatie vinden!

Verkoopmakelaar die bij jou past

Veel mensen zijn geneigd om alleen het financiële plaatje in ogenschouw te nemen op het moment dat zij op zoek zijn naar een verkoopmakelaar. En natuurlijk is dit belangrijk, je wilt immers niet heel veel meer betalen dan nodig is. Maar dit is zeker niet het enige punt waar je op moet letten, let bijvoorbeeld ook goed op:

  • welke diensten de makelaar levert
  • hoe hoog jouw pand getaxeerd wordt
  • welke verkoopstrategie er gebruikt zal worden

Waarom zijn deze punten nu zo van belang? Vergelijk je makelaars alleen op de kosten die zij in rekening brengen, dan kun je bedrogen uitkomen. Schat de verkoopmakelaar bijvoorbeeld de waarde van jouw huis te laag in en baseert hij op die waarde de offerte, dan kunnen de kosten na verkoop voor jou wel eens veel hoger uitvallen, aangezien je vaak een percentage van de verkoopsom betaalt. Het is dus belangrijk dat er een realistische schatting wordt gemaakt van de waarde om zo een goed beeld te krijgen van de kosten die jij kunt verwachten. En natuurlijk ook om het pand op een goede manier in de markt te zetten. Wordt er te hoog ingezet, dan schrik je kopers af. Maar te laag inzetten kan ervoor zorgen dat je huis te weinig oplevert. Een goede verkoopmakelaar kan een goede taxatie uitvoeren, waardoor het pand voor de juiste prijs in de verkoop gezet wordt en de daadwerkelijke kosten ook dicht bij de geschatte kosten zullen liggen.

Vergelijken

Daarnaast is het ook goed om te kijken welke diensten iedere verkoopmakelaar aanbiedt voor het tarief dat zij hanteren. Soms wordt er een all-in prijs gerekend, je hoeft dan zelf eigenlijk niets aan de verkoop van je woning te doen. Maar sommige makelaars gaan er juist vanuit dat jij zelf wel veel doet, zoals bezichtigingen. Daarom rekenen zij een lagere prijs. Denk vooraf dus goed na wat jij zelf wilt doen en wat jij aan de verkoopmakelaar over wilt laten. Wil jij makelaars vergelijken op de diensten die zij leveren, de verkoopstrategie die zij hanteren en de kosten die zij in rekening brengen? Dan is het beste wat je kunt doen offertes opvragen via verkoopmakelaaroffertes.nl. Je hoeft dan niet zelf bij verschillende makelaars bij jou in de buurt offertes aan te vragen, maar je vult één keer de nodige gegevens in en jij krijgt helemaal vrijblijvend en gratis meerdere offertes toegestuurd. Zo vind je gemakkelijk de verkoopmakelaar die het beste bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *