8 december 2021

Hoe vind je in de huidige markt je droomhuis?

2 min read

De woningmarkt is enigszins overspannen te noemen. De vraag is vele malen groter dan het aanbod, wat ertoe leidt dat de huizenprijzen enorm zijn gestegen de afgelopen jaren. Dat betekent dat je minder kan kopen met je geld, het is minder waard geworden. Hoe zorg je ervoor dat je toch een huis kan kopen?

Geld sparen

Het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar het hebben van eigen geld is belangrijker dan ooit. Door veranderende regels is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen dan de waarde van je huis. Helaas is het momenteel vrijwel overal noodzakelijk om flink te overbieden, omdat er veel gegadigden zijn voor een huis. Het overbieden moet je dus veelal uit eigen zak betalen. Vaak gaat het over tienduizenden euro’s. Kan je dit financieel niet lijden, dan is het haast onmogelijk om aan een huis te komen in de huidige tijd. Zorg er dus voor dat je niet te snel gaat zoeken naar een nieuw huis, maar zorg ervoor dat je goed te tijd neemt om flink te sparen.

Schakel een makelaar in

De meeste huizen worden al verkocht voor deze op Funda verschijnen. Daarnaast zitten bezichtigingen al binnen enkele uren vol, waardoor het moeilijk is om ertussen te komen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar is haast verplicht geworden om aan een leuk huis te komen. Schakel de hulp in van een Apeldoornse makelaar en de kans op een leuk en mooi huis neemt toe. Je moet je wel realiseren dat een makelaar geen wonderpersoon is. Het is geen garantie dat je met een makelaar wel gemakkelijk aan een huis komt.

Stel je verwachtingen bij

Wanneer je een huis koopt, investeer je veel geld. Je wil wel wat terug krijgen voor dat geld. Toch is het nou eenmaal een feit dat je nu minder krijgt voor je geld dan jaren geleden. Het is dus niet reëel om eisen te hebben over de oppervlakte van je woning, het aantal slaapkamers en de locatie. Er moeten concessies worden gedaan. Houd daar goed rekening mee, anders kan je wel eens flink teleurgesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *