8 december 2021

Hoe vind jij de juiste marketing baan?

2 min read

Net afgestudeerd? Of ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? De functies liggen voor niet voor het oprapen, maar er zijn genoeg stappen te ondernemen. Wij helpen jou graag in je zoektocht met een aantal tips en goede sites.

Schakel externe hulp in

Nee, we bedoelen hiermee niet een psycholoog om mee te praten. Externe hulp in de vorm van een marketing recruitment bureau. Waarom? Een bureau heeft korte lijntjes met veel opdrachtgevers en kent de markt van binnen en buiten. Na een intakegesprek weet jij direct hoe je er voor staat. Welke opdrachtgevers zijn interessant en welke passen ook totaal niet. Staat er een leuke vacature op en match jij bij het bedrijf? Grote kans dat ze je gaan voorstellen. Een win-win situatie dus. Tip: Babbage Company in Amsterdam!

Maak Job-alerts aan

Je wilt natuurlijk als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures. Je hebt geen tijd om dagelijks iedere site te controleren en daarom zijn job-alerts enorm handig. Door bij een aantal grote websites een job-alert in te stellen. blijf jij altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures. Vaak kan je deze job-alerts ook specificeren: In welke regio wil je werken, type functie, werkervaring en salarisrange. Zo krijg jij jouw nieuwe baan op een presenteerblaadje aangeleverd.

LinkedIn

Het grootste zakelijke netwerk is LinkedIn. Je kunt zelf zoeken naar een ideale baan, maar je kunt ook hier bedrijven volgen. Heb jij interesse om voor een aantal bedrijven te werken? Abonneer je dan op het bedrijf en reageer zo af en toe op een bericht. Komt de ideale baan voorbij? Wellicht hebben ze jou opgemerkt en heb je zo een streepje voor!

Heb jij nog leuke ideeen? Laat het ons weten voor de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *