28 januari 2022

Kies de juiste bank voor zakelijk bankieren

2 min read

Als ondernemer wilt u maar één ding: uw bedrijf tot een succes maken. Daarvoor zult u belangrijke beslissingen moeten nemen. Zoals bijvoorbeeld de keuze voor uw bank voor zakelijk bankieren. U wilt een bank die bij u past, maar waar u ook de vrijheid hebt om zoveel zakelijke transacties te doen als nodig zijn om uw bedrijf te laten groeien. Zakelijk bankieren doet u, over het algemeen, bij een andere bank dan waar u privé bankiert, maar dat is geen wet van meden en perzen. U kunt dat zelf bepalen. Het is maar net afhankelijk van wat uw wensen en eisen zijn met betrekking tot zakelijk bankieren.

Wat vindt u belangrijk bij zakelijk bankieren?

Vindt u het belangrijk dat u snel geholpen wordt als u vragen hebt? Wilt u graag een fysiek bankgebouw kunnen binnenstappen? Hebt u het liefst contact met de klantenservice via de telefoon of juist via WhatsApp of de chat? Is het voor u van belang dat u meerdere rekeningen tegelijk kunt openen? Wilt u meerdere spaarrekeningen bij uw betaalrekening? Hebt u een voorkeur voor een manier van inloggen bij uw bank? Wilt u een handige app of gebruikt u liever een andere manier om uw bankzaken te beheren? Het zijn allemaal vragen die belangrijk kunnen zijn bij de keuze van uw bank voor zakelijk bankieren.

De kosten zijn ook belangrijk

Er zijn banken waar u gratis zakelijk kunt bankieren, andere banken rekenen een (klein) bedrag per maand. De bedragen zijn niet dusdanig dat zij de doorslag zullen geven, maar kunnen wel belangrijk zijn. Daarbij zijn de rentetarieven voor sparen maar ook die voor rood staan belangrijk. U wilt te allen tijden weten waar u op kunt rekenen. De kosten zullen maar een klein deel van uw omzet zijn, maar tellen wel mee. 

En dan moeten we het nog even hebben over een zakelijke lening

Net als dat u banken met elkaar vergelijkt om niet voor verrassingen te komen staan, is het ook belangrijk een zakelijke lening berekenen voor u deze afsluit. Ook hier is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Hoe lang u een maandelijkse termijn moet overmaken, hoe hoog die maandelijkse termijn is, hoeveel rente u betaalt en natuurlijk of er kosten zijn verbonden aan het vroegtijdig aflossen van de lening. Goed geïnformeerd zijn is, zeker in het zakenleven, erg belangrijk. Informatie inwinnen via de juiste kanalen is dat ook. Alleen dan kunt u een weloverwogen besluit nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *