8 december 2021

Kleine lichamelijke klachten verhelpen

2 min read

Elk mens heeft er wel eens een paar, van die kleine klachten aan je lichaam die zorgen voor een zeurende pijn waar je niet snel vanaf komt. Het is erg belangrijk om deze lichamelijke klachten te verhelpen, ook al zijn de klachten wat klein en misschien niet ernstig. Het is dan ook noodzakelijk dat je de klachten die je hebt wel serieus neemt en goed kijkt naar welke opties je hebt om deze te proberen te verhelpen. Je kunt je klachten verhelpen op verschillende manieren, lees deze manieren snel hieronder!

Thuis klachten behandelen

Wanneer je last hebt van je spieren of je gewrichten kan je daar zelf al aardig wat aan doen. Kijk eens naar waar de pijn zit en bedenk waar deze vandaan zou kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld erg veel pijn aan je rug en heb je een baan waarbij je fysiek zwaar werk doet? Misschien heb je iets op de verkeerde manier getild en heb je daardoor last van je rug. Probeer dit ten eerste op je werk de volgende keer niet te tillen of op een andere manier, en ga thuis aan de slag met oefeningen. Zoek wat oefeningen voor je rug op en begin met voorzichtig rekken en strekken. Ook zijn er verschillende rollers die je kan gebruiken om je spieren losser te maken, dit kan gewoon thuis voor de tv.

Een specialist bezoeken

Blijven je klachten aanhouden en voel je dat het niet goed zit? Bezoek dan eens de Fysiotherapeut Ypenburg. Laat een specialist kijken naar je lichaam, leg je klachten goed uit en zo kan je samen opzoek naar de juiste behandeling. Vaak geven fysiotherapeuten een plaatselijke massage waardoor het al snel veel beter gaat. Ook kunnen zij jou de juiste oefeningen voor je klacht mee geven om thuis te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *