28 januari 2022

Let bij het kopen van een huis op deze zaken

2 min read

Een huis kopen is natuurlijk niet iets wat je ieder jaar doet. De eisen/wensen veranderen steeds en de markt is niet te peilen. Ik kan begrijpen dat je je op dit moment door de markt laat meeslepen. De huidige markt zorgt ervoor dat er snel beslissingen genomen moeten worden en dat je flink moet overbieden om een serieuze kans te maken. Wij willen je wel een aantal tips meegeven, zodat je straks niet een foute keuze maakt.

Bouwkundig advies

Vertrouw je het huis niet? Laat dan een bouwkundig advies uitbrengen. Je kunt ook in de buurt aanbellen om te vragen hoe de bewoners het huis en de liggen/wijk ervaren. Zo ken ik een verhaal van een koper die na de aanschaf erachter kwam dat zijn huis in Ermelo helemaal bol stond van de wespennesten in de spouwmuren. Nu kan je een wespennest in Ermelo wel laten verwijderen, maar als het hele huis eronder zit is dit natuurlijk een enorme klus. Gelukkig wist MdB Ongediertebestrijding dit op te lossen, maar je zit er natuurlijk niet op te wachten.

Inkomsten en uitgaven in kaart brengen.

Hoe raar het ook klinkt, maar breng eerst al je inkomsten en uitgaven in kaart. Waarom? Zo heb je echt goed overzichtelijk wat een reëel bedrag is voor jou/jullie. Misschien kan jij wel een goed bod uitbrengen en flink overbieden, maar word jij er echt gelukkig van als je daardoor geen leuke uitjes meer kan doen. Of dat je niet meer uit eten kunt. 

Heb jij nog andere tips? Dan kan ik deze meenemen in deel 2 die binnenkort online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *