28 januari 2022

Mooiste wandelgebieden voor jou en je hond

2 min read

Op zoek naar een fijne wandeling voor jou en je trouwe viervoeter? Bezoek dan eens een van de Nederlandse nationale parken. Hier vind je namelijk duinen, bossen, heide, beekdalen en vennen. In deze blog geven wij jou een aantal tips voor leuke plekken. Vergeet niet alleen voor jezelf wat lekkers mee te nemen, maar neem ook voor je hond een lekkere hondensnack mee. Je kunt hierbij denken aan een honden kauwstaaf. Wij garanderen jou een leuke, actieve dag!

Duinen van Texel

Texel is een ideale plek voor mensen die van natuur houden. Nergens in ons land vind je zoveel variatie aan natuur dan op Texel. Wist je dat op onbewaakte stranden je hond het gehele jaar los mag lopen? Wanneer breng jij een bezoekje aan ons grootste Waddeneiland?

Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. Maar je vindt in het Drents-Friese Wold niet alleen maar bos. Zandverstuivingen, vennen, heide en grasland wisselen elkaar af in dit prachtige natuurgebied. In dit natuurgebied mag je hond niet overal los, maar er zijn meerdere losloopgebieden beschikbaar!

Utrechtse Heuvelrug

Van Texel en Drenthe gaan we naar Utrecht, want ook hier ligt een prachtig natuurgebied. In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wandel je samen met je hond door een prachtig, afwisselend landschap van bossen, heidegebieden en stuifzanden. 

Dwingelderveld

Het grootste natte heidegebied van West-Europa vind je in het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier vind je grote stukken heide, bossen en stuifzand. In Nationaal Park Dwingelderveld ligt een route, die speciaal is uitgestippeld voor nachtelijke zwerftochten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *