Loading

wait a moment

Privé en zakelijk geld goed gescheiden houden

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om de geldzaken goed bij te houden. Soms wordt er ook geïnvesteerd met eigen geld. In dit geval is het handig om dit bij te houden. Zodat als er winst gemaakt wordt dit weer uit het bedrijf kan worden gehaald. Vaak wordt eigen geld in de onderneming gebruikt tijdens de start of als er onverwachte noodsituaties zich voordoen. Dan voelt de eigenaar zich genoodzaakt om ook zijn eigen geld te gebruiken om het bedrijf bij te schieten. Als zelfstandige ondernemer kan dan soms de scheiding tussen eigen geld en het geld van het bedrijf vervagen. Het is daarom handig om een zakelijke rekening te nemen voor het bedrijf. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan en blijft de scheiding tussen privé geld en zakelijk geld duidelijk.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is niet verplicht maar is uiteraard erg handig. Naast dat het handig is zorgt het ook voor een professionele uitstraling. Deze rekening staat namelijk op de naam van het bedrijf. De klanten zien namelijk bij de afschriften en de overboekingen de bedrijfsnaam staan. Vooral als het bedrijf bestaat uit meerdere zakelijke partners zoals in een vennootschap onder firma is een zakelijke rekening erg handig. Zo kan de rekening op naam van de vennootschap onder firma worden gezet. Zo kan er worden afgesproken dat bij een bepaald bedrag van een overboeking meerdere personen akkoord moeten geven. Via de bank kan er worden geregeld welke vertegenwoordigers van het bedrijf akkoord moeten geven. Dit kunnen de vennoten zijn, maar ook medewerkers, boekhouders of de accountant. Via deze zakelijke rekening krijgt het bedrijf of onderneming een eenvoudig inzicht in de geldzaken. Verder zorgt het er ook voor dat de administratie vlotter verloopt. De zakelijke en privétransacties hoeven namelijk niet meer gescheiden te worden van elkaar. Alle transacties van de zakelijke rekening zijn van het bedrijf. 

Een zakelijke lening afsluiten

Bij zzpdaily.nl onderzoeken ze jaarlijks de beste zakelijke rekening voor zelfstandig ondernemers. Uit het onderzoek is gekomen dat grootbanken, zoals ING, Rabobank en ABN AMRO een onverstandige keuze blijven voor zelfstandige ondernemers. Deze banken zijn namelijk onnodig duur en uit onderzoek van de Consumentbond bleek dat ze van alle banken het slechtst scoren op het gebied van klanttevredenheid. De beste zakelijke rekening is die van Knab Zakelijk. Dit kost €3,00 per maand en 71% van de zelfstandig ondernemers kiest daarbij voor Knab. Vaak wil het bedrijf een zo goedkoop mogelijke zakelijke rekening. De goedkoopste zakelijke rekening zzp is die van N26 Business. Deze is gratis, €0 per jaar. Maar vraagt wel 0,1% cashback op betalingen. Daarbij is er bekend dat 26% van de zelfstandig ondernemers kiezen voor N26.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *