8 december 2021

Rechtsbijstandsverzekering auto

3 min read

Wanneer je een ongeval hebt gehad, of in een andere conflict situatie terecht komt die te maken heeft met je voertuig of het besturen er van, is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Zo krijg je bijstand als er een verschil van mening is ontstaan over de vraag wie schuld heeft aan het ongeval. Zo zijn er nog meer dingen waar je de rechtsbijstandsverzekering voor in kan zetten. In deze blog lees je meer over wat een rechtsbijstandsverzekering voor je kan doen of juist niet.

Rechtsbijstand dekkingen

Je kan rechtsbijstand verzekeringen apart afsluiten, maar ook als een aanvulling op je bestaande auto verzekering. Voordat je beslist hoe je verzekerd wil zijn is het aan te raden te kijken op welke manier je je het best kan laten verzekeren.

Rechtsbijstandsverzekering bij de autoverzekering

Wanneer je rechtsbijstand bij je auto verzekering neemt is het vaak goedkoper en minder uitgebreid als dat je een losse rechtsbijstandsverzekering af zou sluiten. Voor voertuigen heb je een aantal verschillende aanvullende vormen van verzekering op de rechtsbijstandsverzekering. Welke dat zijn lees je hier onder.

De Verhaalsbijstand

Dit is een voertuig gebonden verzekering. Deze aanvullende dekking biest hulp bij het verhalen van materiële schades. Wanneer je een allrisk verzekering hebt dan is de verhaalsbijstand al in de polis opgenomen.

Snelheidsboete aanvechten met verhaalbijstand

Ook dit is een voertuig gebonden verzekering. Deze verzekering is wat uitgebreider dan de verhaalsbijstand. Deze dekt namelijk ook de kosten voor juridische bijstand bij materiële schade. Of letselschade ten gevolge van een auto-ongeluk. Ook na een overtreding die gemaakt is met en auto kan je ze inschakelen. Zo kan je bijvoorbeeld een snelheidsboete aanvechten wanneer je het er niet mee eens bent. Het is natuurlijk zonde om daar een boete voor te krijgen. De prijzen zijn niet ook niet mals te noemen. De boete hoogte kun je hier vinden. Een snelheidsboete aanvechten kan je ook alleen doen als je kan aantonen dat het onterecht is. De kans dat je wint als je een snelheidsboete aanvechten gaat is dan ook niet heel groot.

De verkeersrechtsbijstand

Dit is een niet voertuig gebonden verzekering. Deze aanvulling biedt de meest uitgebreide aanvullende dekkingsvorm bij geschillen veroorzaakt in het verkeer. Deze verzekering wordt op naam afgesloten en geeft dekking bij het verhalen van de schade die veroorzaakt is met de auto. Ook de geschillen en gerechtsproblemen die door het verkeer of in het verkeer ontstaan zijn vallen onder deze vorm van dekking. Deze dekking dekt ook schade voor medepassagiers. Fietsers en voetgangers die betrokken zijn bij het ongeval of geschil.

De losse rechtsbijstandsverzekering

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een losse rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. In deze polis heb je een standaard dekking die ook geldt voor verkeersgeschillen of je krijgt de mogelijkheid deze af te sluiten door de module verkeer aan je verzekering toe te voegen. Als deelnemer aan het verkeer heb je dan recht op bijstand bij allemaal verschillende soorten verkeersconflicten. Het maakt dan niet uit of je met de auto, fiets of als voetganger deel neemt aan het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *