Loading

wait a moment

Resin art: hoe begin je ermee?

Met resin art kun je de mooiste kunst maken. Tafelbladen, sieraden en zelfs houten planken kun je op die manier omtoveren tot iets prachtigs. Daarnaast is het superleuk om zelf te doen, maar wel een beetje ingewikkeld. Je moet namelijk heel nauwkeurig te werk gaan om er écht iets moois van te maken. Wat heb je allemaal nodig om resin art te maken? En hoe kun je het best te werk gaan? In dit blog lees je daar meer over.  

De voorbereiding

Vóór je begint met resin art is het verstandig om beschermende handschoenen in huis halen. Nitril handschoenen zorgen ervoor dat de chemische stoffen niet op je huid terecht komen. Je kunt hierdoor namelijk allergische reacties, eczeem, of zwellingen krijgen. Werk dus voorzichtig en nauwkeurig, zodat je geen risico loopt op deze reacties. Daarnaast kun je het best je werkplaats afdekken met plastic, omdat je de resin niet zo makkelijk weer verwijdert. Om alles goed af te wegen heb je een weegschaal nodig. Zorg ervoor dat de weegschaal digitaal is, want dan kun je veel nauwkeuriger te werk gaan. Ten slotte heb je tape, mengbekerbekers, roerstaafjes en een oppervlak om op te werken nodig. Hout, plastic, mdf en multiplex zijn allemaal geschikte materialen om te gebruiken voor je resin art. Zorg ervoor dat je om het oppervlak een verticale rand van tape maakt, zodat je binnen de lijntjes blijft kleuren.  

Resin

Wanneer je alle spullen hebt voor de voorbereiding heb je nog epoxy resin nodig. Hiermee ga je het uiteindelijke kunstwerk maken. Giethars kopen is heel gemakkelijk. Kijk goed naar de hoeveelheid en de mengverhoudingen voor je begint. Daarnaast heb je pigmenten nodig om de resin mee te mengen en eventueel glitter ter decoratie. Het makkelijkst is om van donkere kleuren naar lichte kleuren te werken. Ook is het belangrijk dat het oppervlak waarmee je gaat werken waterpas staat, zodat de verf niet naar een kant zakt. Giet de mengsels met verschillende kleuren een voor een over het oppervlak en beweeg het eventueel om de resin art een patroon te geven. Je kunt hier een beetje mee experimenteren. Zo kom je erachter wat jij het mooist vindt. Zorg dat het oppervlak weer waterpas staat als je klaar bent.

Drogen

Als je klaar bent heb je een gasbrander nodig om de belletjes uit de resin art te halen. Na een dag drogen is het kunstwerk af! Haal de tape eraf en brand eventueel de randen met een gasbrander om het helemaal glad te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *