28 januari 2022

Safety first! Beveiligingstips voor bij de deur

2 min read

Inbraakbeveiliging verhoogt je veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet zo moeilijk is als het soms lijkt? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor fikse inbraakwering. We zetten graag voor je op een rij wat je kunt doen om deuren, ramen en de garage te beschermen tegen indringers. Met deze checklist in de hand shop jij binnen no-time de producten voor een veilige woning.

Sloten

Kies je voor een krukbediende meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, dan is jouw deur beter beveiligd. De toegangsdeur is dan immers op meer dan één plek verankerd in het kozijn. Er zit een verschil tussen een standaard slot met apart bijzetslot en een meerpuntssluiting. Bij de eerste variant moet je twee handelingen verrichten om de deur te openen: zowel het gewone insteekslot als het bijzetslot openen met een sleutel. Bij een meerpuntsluiting ontgrendel je met één draai van de sleutel alle schoten die in het deurkozijn verankerd zitten.

Veiligheidsbeslag (met kerntrekbeveiliging)

Door veiligheidsbeslag op jouw buitendeur te plaatsen, is het voor inbrekers veel lastiger om het slot te forceren, de cilinder af te breken of te lockpicken. Gebruik je kerntrekbeveiliging, dan is de kans bovendien klein dat indringers de cilinder ‘kerntrekken’: met behulp van een schroef de cilinder kapottrekken.

Veiligheidsnok

Voor buitendeuren wordt geadviseerd om scharnieren te gebruiken met een veiligheidsnok. Je herkent deze veiligheidsscharnieren aan de extra ‘pin’ die uit het scharnier- of paumelleblad steekt. Is een deur gesloten, dan steekt de veiligheidsnok door het metalen scharnierblad in het deurkozijn, zodat die zijde van de deur letterlijk vergrendeld is. Hebben inbrekers een slot geforceerd, dan kunnen ze de deur nog altijd niet uit het kozijn trekken doordat de veiligheidspinnen de deur zekeren in het kozijn. Overigens zijn er ook losse dievenklauwen verkrijgbaar die je door het scharnier, in het kozijn kunst steken. Zij werken op dezelfde wijze als een scharnier met veiligheidsnok.

Brievenbusbeveiliging

Denk je er alles aan te hebben gedaan om jouw deur te beveiligen: hoor je dat indringers ook met een simpel ijzerdraadje via jouw brievenbus de deur vanaf de binnenkant kunnen openen. Tackle dat probleem meteen met brievenbusbeveiliging. Geen belemmering voor de post, wel voor ongewenste gasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *