28 januari 2022

SEO zelf doen of uitbesteden?

2 min read

Je hebt besloten dat je wil gaan investeren in de online vindbaarheid van je website. Zoekmachine optimalisatie is hier uiterst geschikt voor. Maar de vraag is natuurlijk of je dit zelf wilt gaan doen of dat je hier hulp voor nodig gaat hebben. SEO is enorm leuk maar vaak ook lastig. Het is daarom lastig kiezen tussen het zelf doen of uitbesten. Vaak is uitbesteden prijzig en het is de vraag of je dit er wel uit gaat halen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over je keuze. Hieronder leg ik je haarfijn uit hoe jij deze keuze goed kunt gaan maken. 

Waarom wel of niet uitbesteden 

Wanneer je kritisch kijkt naar een online marketing bureau vraag jij je waarschijnlijk af: wat doen een online marketeer eigenlijk precies met dat geld? Wanneer een online marketeer aan de slag gaat met jouw website zal die eerst goed kijken hoe je website op dit moment uit ziet. Waarschijnlijk krijg je feedback waarmee jouw website bouwer aan de slag kan. Deze feedback gaat helpen in het proces om boven aan in Google te komen. Vervolgens gaat hij of zij aan de slag met de vindbaarheid zelf. Bijvoorbeeld zoekwoorden aanbrengen in de teksten en linkjes verzamelen. 

Wat maakt SEO zo krachtig 

SEO is een langetermijnstrategie. Het is niet eenvoudig bovenaan in Google te komen maar dit betekend ook dat je er niet zomaar verdwijnt. Een online marketeer kan er voor zorgen dat jij enorm veel bezoekers binnen kunt halen op jouw website. Deze kunnen vervolgens worden omgezet tot klant, hierdoor ga jij meer verdienen. Als een SEO specialist zijn werk goed doet ga je hier veel geld aan verdienen. Het zorgt ervoor dat er meer mensen op je website komen die graag spullen willen gaan kopen, enorm winstgevend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *