28 januari 2022

Serious gaming: een trend dat een serieuze ontwikkeling en groei doormaakt

2 min read

Een belangrijk onderdeel van dit begrip is dat leren het belangrijkste doel heeft. Het gamen moet je dingen leren die goed zijn voor het dagelijkse leven. Zo leer van het gamen heel makkelijk een nieuwe taal en sociale vaardigheden. Gamen stimuleert de hersenen en helpt mogelijk dementie tegengaan. Er is effectief bewezen dat als je bezig bent gaming dat er veel nieuwe hersengebieden worden geactiveerd. Je hoofd gaat nieuwe verbindingen dat is echt een voordeel van het nieuwe gamen.

De obstakels van serious gaming

Om te onderzoeken dat het gamen een goede effect heeft op lichaam en geest moet er eerst meer onderzoek gedaan worden naar het proces van Serious Gaming. Dit onderzoek wordt onderzocht op de TU Delft. Er mogen geen foute routines aangeleerd worden tijdens het gamen. Dan kan de goede werking van gamen juist averechts werken. Dan komen er andere kernbegrippen ter sprake. Denk bijvoorbeeld aan een verslaving. Dus gamen is niet alleen positief. Er zijn veel vragen omtrent dit onderwerp, maar er is echter genoeg tijd om te onderzoeken of de effecten van gamen gunstig blijken te zijn. Ik ben jullie de antwoorden schuldig. Na verloop van de tijd wordt het onderzoek uitgebreid. Dit heeft echter tijd nodig voordat er harde conclusies getrokken kunnen worden. Dit der lering en de vermaak van andere.

Serious gaming en toekomstvisie

Er is meer mogelijk op het gebied van gamen dat wat we 10 jaar geleden met games konden. De effecten van Serious Gaming zijn grafisch mooier en beter. Ook is gamen een stuk socialer. Jongeren worden in de gamewereld meer gehoord dat wat soms op de scholen gebeurd. Daarom is gamen voor een hoop jongeren een uitlaatklep. Je leert bijvoorbeeld wat je wel en niet tegen andere mensen kan vertellen op het internet. Ik hoop dat deze manier van gamen zich in de toekomst blijft ontwikkelen dat we met zijn allen er een lering kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *