8 december 2021

Staand je werk maken?

2 min read

Achter een bureau werken kan vaak genoeg best wel vermoeiend en soms ook pijnlijk zijn. Voor de lange mensen onder ons klinkt dit misschien wel bekend. Je zit de hele dag achter je net te lage bureau op je net te lage stapelbare kantinestoelen, hierdoor krijg je last van je rug, je knieën, je nek, schouders, noem het maar op. Een verstelbaar bureau is dan ideaal, je kunt het bureau helemaal afstellen naar hoe jij het wilt. Je kunt er zelfs achter staan.

Productiviteit en motivatie

Je zult het vast niet verwachten, maar een lange tijd stilzitten kan je productiviteit en motivatie verminderen. Het kan je vermoeid maken waardoor je dus minder gaat en wilt uitvoeren. Af en toe een keer een rondje lopen kan hierbij bijvoorbeeld helpen. Iets anders wat lang zitten kan veroorzaken is een slechte bloedsomloop, door middel van een verstelbaar bureau – ook wel een zit sta bureau – die je kunt verstellen naar een hogere hoogte, zodanig hoog dat je erachter kunt gaan staan om je werk te gaan maken, is de kans dat je productiever bezig blijft dus hoger én het is goed voor de bloedsomloop. Afwisselen tussen het staan en zitten tijdens het werken kan dus zeer zeker goed zijn voor je.

Sporten is het niet, maar gezond wel

Ook een leuk weetje denk ik zo, wanneer je gaat staan achter een bureau, en af een toe een keer een loopje neemt in de kamer of het kantoor waar je werkt of zelfs even snel je hond gaat uitlaten verbrand je ook meer vet dan wanneer je gaat zitten. Sporten kunnen we het natuurlijk niet noemen, maar gezonder is het zeker wel, maar doe lekker waar jij je goed bij voelt.

Staan achter je bureau

Wederom roep ik de lange mensen onder ons op om dit te gaan proberen, ik denk dat het je vele knie, rug, nek en schouderklachten kan voorkomen. Al moet je dan wel een bureau vinden wat hoog genoeg is voor jou om achter te kunnen staan. Heb je die niet dan denk ik niet dat je heel veel opschiet met dit nieuwe alternatief.

Waar kan je zo’n handig zit sta bureau halen?

Je hebt ze ondertussen steeds meer. Bureaus die je kunt verstellen naar een hoge hoogte zodat je er zowel achter kunt zitten als erachter kunnen staan. Je kunt ze dan ook op vele plekken al halen, een volledig nieuwe uitvinding is het niet meer, maar niet iedereen is ermee bekend. Neem een kijkje bij een meubelwinkel bij jou in de buurt of zoek het online op, dan krijg je genoeg voorbeelden en informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *