28 januari 2022

Tips voor het kiezen van lamellen

2 min read

Bij het kiezen van lamellen komt natuurlijk een heleboel kijken. Dit komt grotendeels doordat er zoveel verschillende lamellen zijn. Voor elke situatie is er wel een soort lamel. Daarom is het belangrijk dat je de juiste kunt kiezen. Hieronder een aantal tips om je te helpen kiezen!

 

Soorten lamellen 

Er zijn een aantal verschillende soorten lamellen en verschillende materialen waarvan ze gemaakt kunnen zijn. Zo heb je plisse top down bottom up lamellen. Top down bottom up lamellen zijn lamellen die van boven naar onder gaan en andersom. Deze zijn meestal van stof gemaakt zoals plissé, maar ze kunnen ook gemaakt zijn van hout, kunststof of aluminium. Verder heb je nog trapezium lamellen die zijn gemaakt voor schuine ramen en daken. Hierbij is dus elke lamel een andere lengte zodat ze een gelijk eindpunt hebben. Ook deze kunnen van alle materialen gemaakt worden. Denk hierbij dus aan hout, aluminium, kunststof en hout. Verder heb je nog de standaard lamellen verticaal. Deze kunnen ook van dezelfde materialen gemaakt worden als eerder genoemd. Ook heb je nog jaloezieën. Deze staan horizontaal en daarom zijn ze eigenlijk nooit gemaakt van stof. 

 

Stijl

Lamellen kunnen er heel verschillend uitzien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lamellen die van stof zijn. Deze lamellen zijn dan dus aanpasbaar op soorten stof en de kleur van de stof. Zo kun je lamellen kiezen die perfect passen bij je interieur. Verder zijn er houten lamellen. Die kun je aanpassen op verschillende soorten hout. Deze lamellen geven een warmere sfeer. Kunststof lamellen kun je ook aanpassen op kleur. Zo passen ze heel goed bij jouw interieur. Kunststof lamellen gaan ook extreem lang mee vergeleken met andere opties. Als laatste, kun je kiezen voor aluminium lamellen. Deze zijn erg sterk en gaan dus lang mee. Ook zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken met een doekje. De aluminium lamellen geven een strakkere en vastere uitstraling dan de lamellen van kunststof, hout of stof. Daarom zie je ze ook vaker in bedrijven dan andere opties.

 

Materialen

De materialen die in lamellen worden gebruikt zijn meestal kunststof en hout. Maar ook aluminium zie je steeds vaker en stoffen lamellen ook. De materialen hebben elk hun eigen voordeel. Zo zijn aluminium en kunststof lamellen sterker en gaan ze langer mee. Ook zijn ze makkelijk schoon te maken. Houten en stoffen lamellen geven een warme en natuurlijke sfeer. De houten lamellen kun je ook gewoon afnemen met een doekje. De stoffen lamellen zijn daarentegen moeilijker schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *