28 januari 2022

Tuinverlichting

3 min read

Goede tuinverlichting kan veel verschil maken in de tuin. De hele sfeer kan veranderen door het gebruik van felle, hangende lampen, lampionnen met een rustige, gele gloed of fairy lights door de tuin heen. Het licht in de tuin wanneer het donker is, is vaak doorslaggevend voor de keuze of er wel of niet in de tuin wordt gezeten. Het is dan belangrijk om lampen die hebben die fijn licht afgeven, maar die er zelf ook goed uitzien. Welke lampen komen er in uw tuin te hangen?

Buitenspots

Een buitenspot is een goede manier om nadruk te leggen op bepaalde delen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een spotlight tussen de planten, op de oprit of bij het terras. Er bestaan verschillende soorten buitenspots. Sommigen zijn feller dan anderen. Een combinatie hiervan kan veel betekenen voor de tuin. Ook de kleuren kunnen veranderen per spot. Er zijn spots met warmer licht, kouder of zelfs verschillende kleuren licht. Het ophangen en wegzetten van de spots is geen elektricien werk in veel gevallen, het kan gewoon makkelijk zelf gedaan worden.

Muurverlichting

Muurverlichting past in elke tuin. Zoals de naam al doet vernoemen, hangen deze lampen aan de muur vast. Ook een schutting of de veranda zijn mogelijkheden om de lamp aan vast te monteren. Er bestaan veel verschillende muurlampen. Sommigen werken op tijdschakelaar of op schemerschakelaar. Anderen worden met de hand aangezet. Veel soorten muurlampen geven aan twee kanten licht, de boven- en onderkant. Dit geeft een sfeervol gevoel en laat elke tuin er al wat aardiger uitzien. Bij winkels zoals Tuinverlichtingswinkel zijn uitsluitend energiezuinige muurlampen te vinden. Want een goede lamp hoeft niet veel stroom te kosten!

Solar verlichting

Een andere soort lamp die erg energiezuinig is, is de solar lamp. Dit is minder een soort lamp en meer een type lamp. Solar lampen zijn te vinden in sta-lampen, lampionnen, wandlampen. Noem het maar op en het is te vinden! Solar verlichting werkt op zonne-energie, de reden dat de lampen zo energiezuinig zijn. Daarnaast werken deze duurzaam, zijn milieuvriendelijk en hebben geen bedrading wat de hele tuin door hangt. Veel van de buitenlampen gaan automatisch aan wanneer de zon onder is. Zo blijft de tuin altijd verlicht!

Lampionnen, fairy lights

Lampionnen en fairy lights vallen in dezelfde categorie, omdat deze beiden niet al te veel licht geven. Beide soorten lampen zien er erg schattig en sfeervol uit in de tuin, ook wanneer het licht uitstaat. Het licht dat er wel vanaf komt is niet al te oogverblindend, wat deze lampen niet de beste optie maakt om de hele tuin mee te versieren. Hier en daar wat lampionnen of fairy lights kan er erg leuk uit zien, zeker achter in een tuin waar wat minder gelopen wordt wanneer het donker is.  

Met zoveel opties is het soms even zoeken naar lampen die het soort licht geven wat gewenst is en er ook leuk uitzien in de tuin. Tuinverlichtingswinkel is een overzichtelijke website waarop gezocht kan worden naar vrijwel alle buitenlampen die er te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *