Loading

wait a moment

Veelgestelde vragen over incassobureaus

Het is ontzettend vervelend wanneer rekeningen onbetaald blijven. Veel ondernemers vinden het inschakelen van een incassobureau een grote stap. Wanneer schakel je een incassobureau in en wat doet een incassobureau? Vandaag beantwoorden wij deze vragen voor jou! Op zoek naar een incassobureau? Kijk dan eens bij een incassobureau in Emmeloord of een incassobureau in Dalfsen.

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Er bestaat geen wettelijk termijn die bepaalt wanneer een incassobureau ingeschakeld wordt. Wanneer jij een incassobureau inschakelt, kan de relatie met de klant een blijvende schade oplopen. Maar, moet je een wanbetaler als klant willen houden? Wij raden je aan om goed voor ogen te houden wanneer het tijd wordt om een incassobureau op de zaak te zetten.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int. Vaak werkt een incassobureau in opdracht van een schuldeiser. Jij hebt geen rechtstreeks contact met de schuldeiser. Het contact loopt nu namelijk via het incassobureau.

Wat gebeurt er als een incasso niet betaald wordt?

Wanneer de klant weigert om de incasso te betalen, kan het incassobureau een deurwaarder inschakelen. Wanneer er een incassobureau en deurwaarder worden ingeschakeld, komen er extra kosten bovenop de oorspronkelijke rekening.

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder kan ook schulden innen voor een schuldeiser. Daarnaast kan een deurwaarder verder gaan dan een incassobureau. Hij kan bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen. Ook kan een deurwaarder beslag leggen: boedel- bank of loonbeslag. Tot slot kan een deurwaarder zelfs een woning ontruimen. Wanneer een deurwaarder een dagvaarding uitbrengt, rekent hij naast incassokosten ook andere kosten. Zo worden er ambtelijke kosten in rekening gebracht. Wat de ambtelijke kosten zijn, vind je op de website van Koninklijke beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *