Loading

wait a moment

Veelvoorkomende vragen bij outplacement

Het kan elke werknemer overkomen: door omstandigheden wordt je gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. Wat nu? In een outplacementtraject helpt een gespecialiseerd bureau, bijvoorbeeld Van Ede & Partners, jou bij het vinden van een nieuwe uitdaging. We snappen dat je veel vragen hebt bij dit onderwerp. Speciaal voor jou hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Wat is outplacement?

Outplacement is begeleiding die bij je ontslag wordt aangeboden door een gespecialiseerd outplacementbureau. Dit traject begeleidt jou wanneer je het lastig vindt om om te gaan met het verlies van je baan. Je kunt kiezen voor een outplacementtraject met bestemmingsgarantie: in dat geval houdt de begeleiding pas op wanneer je een nieuwe werkomgeving hebt gevonden.

Wie betaalt outplacement bij ontslag?

De wetgever voorziet dat outplacementbegeleiding nooit betaald dient te worden door de ontslagen werknemer. Je kunt altijd in gesprek gaan met je (ex)werkgever om dit te bespreken.

Waarom outplacement?

Outplacement is onderdeel van de ontslagregeling. Hierdoor worden dure ontslagprocedures of ontslagvergoedingen voorkomen. Door outplacement is er vaak minder ziekteverzuim. Door een outplacementtraject te volgen krijg je weer regie en ga je de zoektocht aan. Zelfanalyses en groepsgesprekken helpen jou bij een effectieve strategie.

Kan ik overstappen op zelfstandig ondernemerschap?

Misschien kom je er na een tijdje achter dat jouw toekomst niet bij een nieuwe werkgever ligt, maar dat je een eigen onderneming wilt starten. Vaak kan een outplacementbureau jou ook hierbij helpen. Hoe zet je de stap? Waarom wil je voor jezelf beginnen? Een coach is hierbij jouw ideale sparringpartner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *