8 december 2021

Vergelijken van rente voor je hypotheek

1 min read
Rente.nl

Een hypotheek met een te hoge rente kan je op jaarbasis veel geld schelen, het is daarom zeer lonend om de rente te vergelijken op rente.nl. Is de rente laag dan zou je kunnen besluiten om deze voor een aantal jaren vast te zetten, zo weet je zeker dat je de aankomende tijd een vast bedrag per maand betaald voor je hypotheek. In de meeste gevallen is de rente van een hypotheek hoger wanneer je deze voor lange tijd vastzet.

Waarom meer en minder rente betalen

Iedereen weet dat je bij een hypotheek rente moet betalen, in de meeste gevallen zet je deze voor een bepaalde tijd vast. Hoe korter de looptijd, hoe lager vaak de rentestand is. Het gevaar is wel dat je na bijvoorbeeld een jaar, wanneer de rente gestegen is ineens hele andere maandlasten betaald. Wil je iets meer betalen en er zeker van zijn dat je niet iedere keer een andere maandlast hebt, zet de rente dan voor langere tijd vast van je hypotheek. Vergelijk snel de rente op rente.nl. 

Rente.nl

Flexibele rente

Heb je een beetje financiële ruimte met je maandlasten dan kun je ook kiezen voor flexibele rente, hierbij stijgt of daalt de rente iedere maand met de koers mee. Nadeel hiervan is wel dat je ineens de nieuwe maand veel hogere lasten kunt krijgen, omgekeerd is dit ook zo. Lagere lasten is ook ineens mogelijk, deze vorm is alleen weggelegd voor mensen die financieel een stootje kunnen dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *