8 december 2021

Verschillende ideeën om de tuin af te schermen

2 min read

Je tuin is evengoed onderdeel van je huis. In je eigen huis wil je je graag veilig voelen, dat geldt dus ook voor de tuin. Onder veilig voelen verstaan we ook het hebben van privacy. De wetenschap dat niet iedereen in je woning of tuin kan kijken, is toch een fijn idee. Om dat voor elkaar te krijgen, is het hebben van een goede tuinafscheiding belangrijk. Naast dat het zorgt voor privacy, zorgt het ook voor veiligheid. Met een goede tuinafscheiding is de kans dat er een ongewenste gast je tuin in komt, een stuk kleiner. Wat kan je nou gebruiken als tuinafscheiding?

Schutting

Een van de meest populaire manieren om je tuin af te scheiden, is door middel van een schutting. Een schutting is doorgaans gemaakt van houten planken, die je zowel horizontaal als verticaal tegen elkaar kan plaatsen. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat er regels gelden voor de afmetingen van een schutting. Zo mag de schutting niet hoger zijn dan twee meter. In de voortuin mag hij zelfs niet hoger zijn dan een meter. Een schutting is een goede, goedkope en onderhoudsvriendelijke keuze om privacy te creëren in de tuin. Als het goed is gaat de schutting jarenlang mee en het vraagt niet of nauwelijks om onderhoud.

Groene haag

Naast de schutting wordt er ook veel gekozen voor het plaatsen van een haag in de tuin. Een haag is natuurlijk een groene keuze. Wel moet je enigszins geduld hebben. Wanneer je de haag plant, is deze natuurlijk nog niet direct dichtgegroeid. Het kost dus enige tijd voordat deze zorgt voor de privacy waar je naar verlangt. Wel zorgt het voor veel groen in je tuin. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het hebben van een haag onderhoud vraagt. Af en toe moet je deze snoeien, om te voorkomen dat ze te groot groeien en teveel ruimte van de tuin innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *