8 december 2021

Vistenten

2 min read

Je vrienden vragen je mee te gaan met een visvakantie naar Noorwegen. Een prachtige bestemming om met je vrienden te genieten van de rust en om samen jullie favoriete hobby te beoefenen, er ontbreekt alleen iets: een vistent. Ideaal voor alle weersomstandigheden en tevens voor het weerhouden van allerlei soorten ongediertes.

Soorten vistenten

Er zijn vrij veel verschillende vistenten te koop. Ze verschillen erg in grootte. In de visserijwereld noem je het aantal ligplaatsen in een tent 1man or 2man. Dit houdt in dat bij 1man vistenten compact en makkelijk op te zetten tenten zijn voor korte vissessies. 2man vistenten zijn tenten die voor langere sessies worden ingezet. De meeste vissers vissen samen met een vriend en hebben veel vissers spullen mee dus hebben de voorkeur voor de 2man vistenten.

Waar moet je op letten?

Naast de grootte zijn er nog andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden.Bij een vistent is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en het materiaal van het doek. Ook is het gemak van opzetten een pre, mochten er donkere wolken vormen wil je niet urenlang bezig zijn met het opzetten van de tent. Ventilatie is ook erg belangrijk net als het hebben van een grondzeil. Mocht je op visvakantie gaan is het raadzaam om een lichtgewicht tent mee te nemen en moet het formaat niet uitzonderlijk groot zijn.

Beste merken

Er zijn drie merken die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dit zijn Faith, Fox en JRC. Kijk op onze website voor meer informatie over deze vismerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *