28 januari 2022

Voorkom nare luchtjes in huis

2 min read

Jouw huis moet een plek zijn waar je met plezier woont. Veilig, schoon en geliefd. Toch kom je in huis vaak geuren tegen waardoor het in huis onaangenaam ruikt. Stankoverlast zorgt voor veel irritatie en maakt het wooncomfort minder prettig. Ga dus direct op onderzoek uit wat het kan zijn en waar het vandaan komt. Wij hebben een aantal oorzaken op een rijtje gezet. 

Stankoverlast uit putjes

Ruik je een verschrikkelijke geur uit het doucheputje, het afvoerputje of uit het bad? Bekijk dan eens of je geen verstopt riool hebt. Deze stank kan enorm zijn en ook nog eens slecht zijn voor je gezondheid. Schakel een loodgieter uit de regio Amersfoort in op dit hardnekkige probleem op te lossen.

Huisdieren

Wellicht herken je de sterke geur van huisdieren niet direct, maar buitenstaanders ruiken vaak direct of er een huisdier woont. Vooral (natte) honden kunnen voor flink wat stank zorgen. Het is belangrijk om jouw huisdier af en toe een goede wasbeurt te geven. Daarnaast is stofzuigen van groot belang aangezien jouw huisdier ook zijn haren verliest.

Wasmand

Heb je lekker fris staan douchen, ruik je alsnog een muffe lucht. Dit is vaak gemakkelijk op te lossen, namelijk door de wasmand te verplaatsen. De wasmand is een verzamelplek voor natte handdoeken, washandjes en kleding. Een ideale plek voor bacteriën om zich te nestelen. 

Wasmachine

De wasmachine is natuurlijk een andere broeiplek. Schimmelvorming kan er voor zorgen dat het gaat stinken en dat ook jouw was minder fris gaat ruiken. Laat het ‘wasbakje’ waarin het wasmiddel en de wasverzachter gaat een aantal uur na wasbeurt te laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *