28 januari 2022

Waarom de winter niet mijn favoriete seizoen is

2 min read

Ja, ik baal er stiekem alweer van. De zomer is nagenoeg voorbij en de herfst staat eigenlijk al voor de deur. Waar de herfst de laatste jaren ‘warme’ dagen biedt, is dit natuurlijk het tegenovergestelde in de winter. Zoals je kunt lezen is de winter niet mijn seizoen. Ik zal je eens vertellen waarom.

Opstaan voor werk

Ik ga met plezier naar mijn werk. Misschien een beetje gek om dit te lezen met bovenstaande kop. In de winter is opstaan voor werk een stuk lastiger. Als de wekker gaat is het hartstikke donker en vaak ook nog eens koud. Daarnaast duurt alles langer! Zo zijn er dagen dat je moet krabben of dat jouw auto accu het niet goed doet. Hierdoor sta je lang buiten in de kou! Het is daarom belangrijk jouw auto te checken voordat de winter begint. Een goedkope auto accu kun je hier bestellen.

Sneeuw

Waar de meeste mensen van sneeuw houden, vind ik het juist allerminst fijn. Tuurlijk, de sneeuw geeft een prachtig landschap. Het zorgt alleen voor zoveel ongelukken. Daarnaast kunnen de oudere mensen niet naar buiten en als zij uitglijden breken zij vaak botten. Dit geeft mij een vervelend gevoel.

Kerst

Ik vind de kerst ansich een fijne tijd. Families bij elkaar, kaarsjes aan en lekker eten. Helaas zijn er bij in de familie enkele dierbaren overleden, waardoor kerst ieder jaar toch weer beladen is. Dit maakt het toch dat ik liever de kerst oversla en weer uitkijk naar een nieuw jaar met veel zomerse dagen.

Hoe kijk jij tegen de winterperiode aan? Ben jij ‘fan’ of mag de winter van jou ook snel voorbij zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *