28 januari 2022

Waarom de wintermaanden doorbrengen in Spanje

2 min read

Je hoort het wellicht om je heen: “Wij gaan lekker de winter doorbrengen in Spanje”. Het zijn vaak opa’s en oma’s of vaders en moeders van bekenden. Het weer in Nederland in de winter betekent veel regen, lage temperaturen en met een beetje pech (natte) sneeuw. Veel 50+’ers zijn gebaat bij een aangename temperatuur. Spanje is een populaire bestemming. Waarom? Ik vertel het je graag.

Ideale ligging

Spanje heeft als land een ideale ligging. Door de zuidelijk ligging is de temperatuur aangenaam en daarnaast is de afstand naar Nederland goed te overbruggen. Binnen een paar uurtjes vliegen ben jij al in Spanje (of andersom), maar ook met de auto ben jij binnen 12 uurtjes in Spanje. Wil jij een deel van je inboedel meenemen? Of wil jij je auto laten vervoeren? Klik dan hier voor meer informatie op bekijk deze website.

Wees de winterdepressie voor

Je hoort vaker dat de winterperiode niet de meest geliefde periode is. Een zogenaamde winterdepressie. Korte dagen, veel regen en lage temperaturen. In Spanje heb je dit een stuk minder. Je kunt lekker naar buiten, de zon schijnt zeer regelmatig en de temperaturen zijn aangenaam. Zeg maar dag tegen die winterdepressie.

Ziektes en kwaaltjes

Voor wie warme landen ook echt uitkomst bieden? Voor mensen met ziektes als reuma en artrose. Het is niet dat de ziektes hier verdwijnen, maar het aangename klimaat zorgt er wel voor dat de pijn verzacht kan worden. Daarnaast zorgt een aangenaam klimaat over het algemeen ook voor meer lichaamsbeweging. Dit resulteert uiteindelijk in een gezondere levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *