Loading

wait a moment

Waarom zijn fysieke vergaderingen zo belangrijk?

Door de gevolgen van het coronavirus is vrijwel alles op werkgebied online gegaan, zo ook het vergaderen. Microsoft Teams en Zoom gingen als een trein in deze periode. Het online vergaderen scheelt reistijd en is lekker makkelijk te organiseren. Misschien verlang jij alweer terug naar het offline vergaderen. Dat snappen wij heel goed, het online vergaderen is namelijk toch heel anders. In deze blog vertellen wij je de voordelen van het fysieke vergaderen.

Een fysieke vergaderruimte in Utrecht huren? Vergadercentrum Vredenburg!

Persoonlijk contact

Hoewel er in 2020 veel mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten in online meetings, is je contact nog steeds beperkt. Online vergaderingen werden puur zakelijk en de sociale connecties die we nodig hadden, verdwenen volledig. Vooral tijdens een fysieke ontmoeting praat je met elkaar terwijl je drinkt en heb je de mogelijkheid om een ​​goede zakelijke relatie op te bouwen, wat erg belangrijk is in de zakenwereld. Daarnaast staan​​ voor veel mensen sociale activiteiten aan het einde van de bijeenkomst centraal, om bij te praten met je collega’s of om nieuwe contacten te leggen. Ook is de kans om afgeleid te worden bij een fysieke vergadering een stuk kleiner dan online.

Stress voorkomen

Snel vergaderen buiten kantoortijden, gewoon omdat het kan. Omdat iedereen thuis is, zijn de vergadertijden steeds flexibeler geworden. Helaas betekent dit ook dat er niet alleen tijdens kantooruren wordt vergaderd, maar ook steeds vaker buiten de vergaderingen om. Zo komen veel mensen steeds vaker in de knoop met de verhouding tussen werken en privé tijd. Je bent als snel geneigd om toch nog even door te werken na kantooruren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *