Loading

wait a moment

Wanneer je motor wegenbelastingvrij is

Al jaren maak je honderden kilometers. Je kunt niet wachten tot het motorseizoen weer start. Inmiddels heb je je trouwe vervoermiddel al heel wat jaren. Wanneer jouw motor een leeftijd van 40 jaar heeft bereikt, is deze wegenbelastingvrij. Ja, je leest het goed. Geen wegenbelasting meer!

Verplichtingen motorrijders

Ben je van plan om je eerste motor te kopen? Let er dan op dat er een aantal zaken verplicht zijn. Zo ben je wettelijk verplicht om de motor in ieder geval WA te verzekeren. Daarnaast is het dragen van bepaalde kleding verplicht. Tot slot is het verplicht om wegenbelasting te betalen.

Ouder dan 40 jaar

Is jouw motor ouder dan 40 jaar? Dan is je motor belastingvrij. Je zult van de Belastingdienst een melding ontvangen waarin ze zullen vertellen dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Ben jij benieuwd of jouw motor ook binnen deze regeling valt? Op de site van de Belastingdienst kun je een check uitvoeren. Na het invullen van 1 of 2 vragen krijg je direct antwoord.

Oldtimer verzekeren

Een oldtimer verzekeren is een stuk goedkoper dan een reguliere motorverzekering. De kans op ongelukken met een oldtimer is aanzienlijk kleiner, omdat er minder op gereden wordt. De premie wordt berekend op basis van het aantal kilometers die jij per jaar rijdt.

Wil jij dus voordelig motorrijden? Misschien is de overstap naar een oldtimer iets voor jou. Want zeg nou zelf, welke motorliefhebber wil nou geen Harley Davidson rijden? (Klik hier voor een Harley verzekering). Een weekend rijden met de zon op je gezicht: laat het motorseizoen maar beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *