8 december 2021

Wat is het verschil tussen futures en CFD’s?

2 min read

Op het moment dat je van plan bent om te gaan handelen op de beurs, kan het een goede keuze zijn om gebruik te maken van futures en CFD’s. Echter zit hier nog best een groot verschil tussen. Voor beginnende handelaren is dit vaak dan ook een beetje lastig om goed te begrijpen.

Wat zijn futures en CFD’s?

Om te weten wat het verschil tussen futures en CFD’s is, is het als eerste belangrijk om te weten wat futures en CFD’s zijn. Een future is ook wel een termijncontract waarbij het betaalde product in de toekomst aangeleverd wordt. Een CFD is ook wel een contract for difference. Dit houdt in dat je kunt profiteren van stijgingen of dalingen van de koers van een bedrijf.

Futures zijn een manier om te handelen. In plaats van handelen met geld, is het ook mogelijk om in futures te handelen. Een future heeft altijd een betrekking tot de koop of de verkoop van een product. De waarde van een future bestaat eigenlijk uit de waarde van het onderliggende product.

Een CFD is een contract tussen een koper en een verkoper. Bij het kopen van een CFD wordt je dan ook geen eigenaar van een product. Met een CFD is het mogelijk om in te spelen op de stijging of de daling in waarde van een aandeel. Bij een CFD is het als eerste belangrijk om een positie af te spreken. Dit is de plek waarop de koers eigenlijk begint. Hier ga je dus altijd vanuit als je besluit hiermee te gaan handelen. Let dus altijd goed op het moment dat je het vast gaat leggen.

Het verschil tussen futures en CFD’s

Het grootste verschil tussen futures en cfd's is dat futures op de markt verhandeld kunnen worden. Een CFD is vaak een handel dat rechtstreeks langs een verkoper gaat. Hierdoor kan dit niet van koper naar koper gaan.

Het verschil tussen een future contract en een CFD contract is ook dat een CFD contract in verhouding makkelijker af te sluiten is. Verder zijn de toelatingseisen voor een CFD contract vaak een stuk lager. Hierom kan het voor beginners een beter idee zijn om voor een CFD te gaan.

De overeenkomst tussen een future en een CFD is dat ze beide een soort hefboomwerking hebben. Dit komt omdat je best wat geld kunt verdienen met futures en CFD’s. Hierbij is het echter wel belangrijk om te weten hoe je dit precies aan moet pakken. Dit kan namelijk best lastig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *