8 december 2021

Wat moet je allemaal weten voordat je gastouder wordt?

2 min read

Ben jij helemaal gek van kinderen en is oppassen een passie van jou? Dan kan gastouder worden misschien iets voor jou zijn. Wanneer je de juiste opleiding en papieren hebt kan jij gastouder worden. Maar wat is een gastouder nou eigenlijk precies en wat komt hier allemaal bij kijken? Het is logisch om veel vragen te stellen voordat je besluit om gastouder te worden. In deze blog vertellen wij je meer over het worden van gastouder. 

Wat is een gastouder eigenlijk?

Een gastouder is een professionele kinderoppas die thuis een gastouderopvang heeft of bij de ouders thuis oppast. Als gastouder werk je volgens de regels van de overheid. Wanneer dit wordt gedaan komen de ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De reden dat ouders voor gastouders kiezen is omdat deze gediplomeerd zijn en dus op een goede manier op hun kinderen kan passen. Meer lezen kan op deze website.

Wat voor opleiding moet ik volgen?

Voordat je als gastouder aan de slag kan moet je een aantal diploma’s en certificaten halen. De opleidingen die hiervoor geschikt zijn heeft de overheid vastgelegd in artikel 10 van de wet. Je kunt geen gastouder worden zonder diploma’s. 

Wanneer ben ik geschikt?

Om gastouder te kunnen worden moet je beschikken over een aantal vaardigheden. Zo moet je goed kunnen omgaan met kinderen, openstaan voor feedback, je huis kinderproof kunnen maken, het fijn vinden om de hele dag kinderen om je heen te hebben en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Wanneer je dit allemaal hebt is gastouder worden misschien wel wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *