Loading

wait a moment

Wat zijn de lampentrends van dit jaar?

Het nieuwe jaar is net begonnen en dit betekent ook dat er weer nieuwe trends tevoorschijn komen! Zo ook op het gebied van verlichting. Verlichting is een erg belangrijk onderdeel van het interieur. Het zorgt voor licht én voor sfeer. Het kan gezien worden als een stijlvolle accessoire die ook de aandacht kan trekken als deze uit staat. Des te leuker om op de hoogte te zijn van de lampen trends van dit jaar. Maar welke trends zijn er nu precies? Je leest het hier!

Smokeglas

Deze trend hebben we al even voorbij zien komen in 2020, maar ook in dit jaar zal deze trend flink doorzetten! Met smokeglas bedoelen we licht gekleurd glas, wat er dus ‘smokey’ uitziet. Dit zijn vaak glazen ronde bollen van licht grijs glas of in andere kleurtjes. Deze lampen zijn heel goed te combineren met alle interieurstijlen. Met name een industriële stijl of een Scandinavische stijl. Dit komt doordat met deze stijlen al veel wordt gewerkt met grijs, zwart en materialen zoals staal en metaal. Dit past erg goed bij elkaar.

Lampensets

We zien dit jaar ook veel lampensets. Dit gaat vooral over lampensets voor boven de eettafel, maar ook in de woonkamer. Lampensets zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Zo kun je een set kopen van symmetrische lampjes die er hetzelfde uitzien, maar zo kun je ook hanglampen kopen in een set van bijvoorbeeld drie verschillende lampen. Dit hangt af van je persoonlijke smaak en in hoeverre de lampen de aandacht moeten trekken.

Trendy hangers

Je ziet ook veel pendellampen terugkomen in interieurs. Dit is in principe een lichtbron aan een snoer met een leuke fitting. Deze lamp kun je helemaal zelf samenstellen. Zo is het snoer verkrijgbaar in leuke printjes en kleurtjes, net zoals de fitting. Je kunt ervoor kiezen om de lichtbron zo te laten hangen zonder overkapping óf je maakt de lamp compleet met een trendy overkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *