8 december 2021

Welke kruiden kunnen mij een rustig gevoel geven?

2 min read

Zoals al eeuwen lang bekend hebben verschillende soorten kruiden ook verschillende soorten werkingen op ons als mensen. Veel van deze kruiden hebben aparte werkingen, hieronder vallen ook rustgevende kruiden. Tegenwoordig zijn veel mensen vaak druk en gestrest, een passende kruiden kan dit gevoel even bij je wegnemen en je laten ontspannen. Alle kruiden hebben een verschillende werking, maar hoe weet je welke kruiden bij jou past?

De meest rustgevende kruiden

Een van de meeste bekende rustgevende kruiden soorten is wel Kamille. De kruiden heeft een kalmerende en rustgevende werking, ook kan deze kruiden het gevoel van stress verminderen. Kamille wordt veel gebruikt in thee om de kruiden op deze manier te nuttigen.

Een andere bekende kruiden is Lavendel. Lavendel kan goed helpen bij concentratie problemen en slapeloosheid, de kruiden bevorderd namelijk de nachtrust en werkt kalmerend. Deze kruiden word vaak als geur gebruikt, denk hierbij aan geurstokjes met lavendel. Plaatst deze geurstokjes bijvoorbeeld in de slaapkamer, om zo een betere nachtrust te kunnen krijgen. Ook Rozemarijn is een bekende kruiden die veel word gebruikt, ook in de keuken. Deze kruiden werkt opwekkend en zorgt voor een goede concentratie, daarnaast is de kruiden ook nog een heel lekker. Het kan verwerkt worden in gerechten, maar ook kan je er thee van maken.

Wat kan je met kruiden?

Van de meeste kruiden worden ook oliën gemaakt, deze kan je bijvoorbeeld gebruiken bij het nemen van een bad of om even lekker te stomen. Ook bij massages mag je vaak een olie van kruiden uitkiezen met een werking waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ook worden kruiden gebruikt voor therapieën, de kruiden van Digibach zijn hiervan een goed voorbeeld. De kruiden worden uitgezocht op jouw wensen en behoeftes en helpen je zo te kunnen ontspannen, of bijvoorbeeld beter te laten concentreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *